Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
- 3 db tojás
- 2 ek. olvasztott vaj
- 20 dkg olvasztott méz
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
- Gyúrjuk össze a hozzávalókat, ha kell pótoljuk liszttel, vagy tejjel (a kapott állag függ a liszt minőségétől is)
- Majd keressük elő a karácsonyi kiszúrókat, szaggassuk ki, rakjuk tepsibe
- Tetejükre lehet fél dióbeleket rakni, de hagyjunk üresen is, ha díszíteni szeretnénk
- Tejjel kenjük le a tetejüket
- Kb. 180 fokon süssük, illetve inkább "szárítsuk" őket, vigyázva nehogy túlsüljenek
Díszítés:
- 1 db tojás fehérjéből és 25 dkg porcukorból cukormázat készítünk és habzsákkal díszítjük vele a mézeseket
Kellemes sütögetést!