Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 2 ek. méz
- 2 db tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
Elkészítés - tészta:
- A hozzávalókat összegyúrjuk és 2 egyenlő részre osztjuk
- Az első lapot kinyújtjuk és egy tepsi tetején kisütjük
- A másikat szintén kinyújtjuk, rá is rakjuk a tepsi tetejére, de mielőtt beraknánk a sütőbe készítünk rá egy diós masszát
- A diós masszához 15 dkg cukrot enyhén megbarnítunk, majd belerakunk 12 dkg margarint és 3 ek mézet (olvasztva), és 30 dkg darált, vagy jól összedarabolt, összezúzott diót
- Ezt a masszát a tésztára kenjük és megsütjük
- 7 dl tejben 20 dkg cukorral megfőzünk 2 csomag vanília pudingot
- Ha kihűlt 25 dkg margarinnal habosra keverjük
Elkészítés - összeállítás:
- A krémet a két lap közé töltjük
- Szerencsés úgy betölteni, hogy kb 1 cm maradjon a szélein krém nélkül és mikor ráhelyezzük a tetejét, mindenhol megnyomkodjuk, vigyázva, hogy a krém minden oldalon csak a tészta széléig érjen
Igazi karácsonyi különlegességet kapunk, négyzetekre vágva tálaljuk.
Kellemes sütögetést a konyhában és hálás arcokat az ünnepi asztalnál!