Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- sütőpor
- só
- lehet még: citromhéj, vanília cukor
Elkészítés:
- Összegyúrjuk a hozzávalókat, puha, de nem lágy linzer tésztát kell kapnunk
- Majd kis pihentetés után kinyújtjuk (elég vékonyra) és
- Karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk
- Rakhatunk a tetejükre fél dióbelet, vagy tovább lyukaszthatjuk a kiszaggatott tésztákat, csak a képzeleted szabhat határt ennél a süti készítésénél
- Végül 170-180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, inkább szárítás ez, ne süssük túl.
- Lehet díszíteni, összeragasztani őket lekvárral, mogyorókrémmel, karácsonyi mézes krémmel, de önállóan is gyönyörűek, kis hosszúkás dobozba állítva, porcukorral meghintve vagy anélkül, igazi karácsonyi kekszként funkcionálnak
Kellemes időtöltést a konyhában és jó étvágyat a sütihez!